Prethodno svršavanje. Što se dogodilo?

Lubrikant koji se oslobađa iz penisa kada je muškarac uzbuđen

Pre-sperma je bistra tekućina prije ejakulacije koja se oslobađa iz penisa kada je on uzbuđen, slično kao što vagina luči prirodno podmazivanje.

Odakle dolazi pre-sperma?

Predejakulat proizvodi Cooperova žlijezda (bulbouretralna žlijezda) veličine zrna graška, smještena neposredno ispod prostate.

Je li predsperma isto što i sjemena tekućina?

Ne, mnogi ljudi brkaju precum i spermu (ejakulat) i to je razumljivo. Obje tekućine izlučuju se iz penisa, ali imaju različite svrhe i koristi.

Precum djeluje slično kao lubrikant prije penetracije, ali mu je glavna svrha podmazati uretru kako bi put sperme od testisa do vagine bio što sigurniji. Također pomaže očistiti urin od bakterija i izjednačiti pH razinu.

Sperma je tekućina koja može biti bijele, sive ili čak žućkaste boje, a pojavljuje se kao posljedica orgazma. Prenosi spermu iz penisa u vaginu radi oplodnje.

Koliko tijelo proizvodi prije ejakulata?

Za većinu vlasnika penisa, količina tekućine prije ejakulacije kreće se od žličice ili manje.

Neki vlasnici penisa mogu doživjeti i proizvesti prekomjerne količine predsvršavanja, što može biti pomalo opterećujuće i neugodno. Iako višak tekućine prije ejakulacije nije opasnost za zdravlje, može biti nezgodno i neugodno iznenada smočiti svoje donje rublje kad vidite zgodnu ženu kako hoda ulicom. Ali to ne znači da se trebate osloniti na korištenje prethodnog svršavanja kao lubrikanta!

Kako se nositi s viškom precuma?

Ako osjetite povećanu količinu predejakulata, osobito u situacijama izvan spavaće sobe, obratite se svom liječniku. Postoje lijekovi koje vaš liječnik može propisati za smanjenje količine tekućine prije ejakulacije, a da pritom zadrži prirodno čišćenje i dobrobit pH-uravnoteženja uretre.

Kako proizvesti više precuma?

Vrlo je moguće da vaše tijelo ili penis ne proizvode predejakulat ili ga proizvode samo malu količinu. Nažalost, mnoge tvrtke koje proizvode dodatke prehrani tvrde da povećavaju količinu prije sperme, ali nemojte nasjedati na ove jeftine trikove – količina tekućine koju vaše tijelo proizvodi je izvan vaše kontrole. Svako tijelo je drugačije građeno.

Vlasnici penisa trebali bi isprobati stimulaciju prostate i trening mišića dna zdjelice. Ovo će vas naučiti kontrolirati preuranjenu ejakulaciju radi zadovoljstva i istovremeno poboljšati proizvodnju predejakulata.

Može li prekum uzrokovati trudnoću?

Šanse su male, ali da, još uvijek možete zatrudnjeti! Zbog toga koitus interruptus, u kojem muškarac povlači penis dok osjeća približavanje orgazma, nije idealan način sprječavanja trudnoće.

Možete li dati ili dobiti SPI od prije sperme?

Precum je spolna tekućina koja može prenijeti bakterije ili virusne infekcije iz Cooperovih žlijezda, pa da, moguće je zaraziti se i prenijeti spolno prenosive bolesti.

SPI se mogu prenijeti svim oblicima spolnog odnosa, uključujući spolni odnos koji ne rezultira trudnoćom, poput oralnog ili analnog. Kod penetrativnog vaginalnog seksa, vjerojatnost prekuma prenošenja spolno prenosivih bolesti puno je veća od šanse da zatrudnite.

Stoga uvijek koristite kondom, čak i ako planirate imati samo oralni seks.